Hypotheek oversluiten

Gedurende de looptijd van je hypotheek kan het voorkomen dat je van bank wilt wisselen om een lagere rente te kunnen verkrijgen. Wij noemen dit oversluiten van je bestaande hypotheek.

Dit kan tijdens of na afloop van je rentevaste periode. Op deze manier kun je profiteren van de huidige lage rente. Als je je huidige rentecontract wilt ‘openbreken,’ krijgt je in de meeste gevallen te maken met een boete. Deze betaal je aan je huidige geldverstrekker. Het is goed om vooraf deze boeterente vrijblijvend op te vragen bij je geldverstrekker. Deze boete is eenmalig fiscaal aftrekbaar; je krijgt dus een deel terug van de Belastingdienst. In sommige gevallen kun je de boete ook meefinancieren in de nieuwe hypotheek. Kom gerust een keer bij mij langs om te bespreken of het oversluiten van jouw hypotheek op de korte of de lange termijn voordelig is voor jou.

Bij Zorgeloos Financieel Advies help ik je graag op weg. Maak nu gelijk een vrijblijvende afspraak of vraag meer informatie op. Want jij wilt toch ook weten waar je aan toe bent? Bel + 31 6 43 20 54 00.

Wij werken met meer dan 30 hypotheekaanbieders