Consumptief Krediet

Het is niet altijd een goed idee om geld te lenen, maar wanneer je toch leent is het van belang om verantwoord te lenen. Wij adviseren en bemiddelen voor je alleen in producten van deskundige en betrouwbare partijen die voldoen aan de wetgeving van de AFM. Wij nemen maatregelen om overkreditering te voorkomen. Ook informeren wij je graag over de verschillende soorten leningen en over mogelijke valkuilen.

De beslissing om een lening aan te gaan heeft invloed op de lange termijn. Het is daarom van belang om alle opties te overwegen. Wij vergelijken graag met je diverse kredietverstrekkers met hun eigen renten en voorwaarden.

 

Weetje:

 • Het hebben van één krediet is vaak voordeliger, dan leningen bij verschillende aanbieders.
 • Meestal is een krediet voordeliger dan “roodstaan”.
 • Lenen kost altijd geld en is nooit éénvoudig.

Onder de noemer Consumptief Krediet kunnen wij je twee producten aanbieden:

 • Doorlopend krediet
 • Aflopend krediet (Persoonlijke lening)

Doorlopend krediet

Wil je graag extra financiële mogelijkheden hebben zonder een specifiek bestedingsdoel, dan is het Doorlopend Krediet een goede keuze. Een Doorlopend Krediet betekent namelijk dat je continue kunt beschikken over je geld. Met een Doorlopend Krediet heb je niet alleen nu, maar óók in de toekomst geld achter de hand voor verwachte én onverwachte grotere uitgaven. Jij beslist zelf wanneer en hoeveel je opneemt. Flexibeler kan niet.

Hoe werkt het?

Het Doorlopend Krediet werkt heel gemakkelijk. Je bespreekt met je tussenpersoon over welk bedrag je wilt beschikken en aan de hand daarvan wordt de kredietlimiet vastgesteld. Je tussenpersoon zal voor je een op maat gesneden lening samenstellen, waarbij rekening wordt gehouden met je persoonlijke situatie, inkomsten, lasten, kredietverleden, doel van de lening etc.  

Kenmerken Doorlopend Krediet:

 • Je hebt altijd geld achter de hand met een kredietlimiet.
 • Je betaalt het opgenomen bedrag in gedeelten terug, samen met de rente over dit bedrag in een vast percentage per maand.
 • Afgeloste bedragen kan je weer opnemen.
 • De looptijd is afhankelijk van de bedragen die je opneemt en aflost.
 • De maandtermijnen worden via een automatische incasso van je rekening afgeschreven.   

Maandtermijn en rente

Je betaalt een maandtermijn die bestaat uit een aflossingsdeel en een rentedeel. De maandtermijn bedraagt meestal 1% tot 2% van het opgenomen saldo (met een minimum bedrag) of een vast maandbedrag.

Het rentetarief is variabel. Als de rente wijzigt, dan wijzigt de looptijd van je Doorlopend Krediet. Je maandtermijn blijft dezelfde.

Aflossen

Wil je je Doorlopend Krediet sneller aflossen dan met de afgesproken maandtermijnen, dan kan dat boetevrij.

Persoonlijke lening

Een Persoonlijke Lening is de juiste financiering voor je als je een grote aankoop wilt doen. Bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe auto, een boot of een caravan. In tegenstelling tot een Doorlopend Krediet leen je het hele bedrag ineens.

Hoe werkt het?

Je bespreekt met je tussenpersoon wat je wilt gaan aanschaffen (of doen) en hoeveel geld je daarvoor nodig hebt. De hoogte van het bedrag hangt af van je wensen en mogelijkheden. Je tussenpersoon zal voor je een op maat gesneden lening samenstellen, waarbij rekening wordt gehouden met je persoonlijke situatie, inkomsten, lasten, kredietverleden, doel van de lening etc.

Kenmerken Persoonlijke Lening

 • Vaste looptijd: minimaal 12, maximaal 120 maanden.
 • Rente blijft tijdens de looptijd gelijk.
 • Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandlasten.
 • Aan het einde van de looptijd is de volledige lening afgelost.
 • De terugbetaling gebeurt via automatische incasso van de lopende rekening.

Maandtermijn en rente

Je betaalt het geleende bedrag terug via vaste maandelijkse termijnen. Deze termijnen zijn gebaseerd op de looptijd van de lening. Je betaalt rente over het geleende bedrag. Deze rente staat gedurende de gehele looptijd vast.

Aflossen

Wilt je je Persoonlijke Lening eerder (geheel of gedeeltelijk) aflossen dan is dit uiteraard mogelijk. De berekening van het maandbedrag is gebaseerd op een vaste rente. Wanneer je eerder aflost, dan moet deze rente alsnog worden doorberekend. De kredietverstrekker vraagt daar dan een extra vergoeding voor. Hoe dit berekend wordt, verschilt per kredietverstrekker, maar kan je altijd terugvinden in de betreffende prospectus. Wij leggen je dit graag uit.

Bij Zorgeloos Financieel Advies help ik je graag op weg. Maak nu gelijk een vrijblijvende afspraak of vraag meer informatie op. Want jij wilt toch ook weten waar je aan toe bent? Bel + 31 6 43 20 54 00.

Wij werken met meer dan 30 hypotheekaanbieders