Hypotheekadvies voor doorstromers

Je hebt al eens eerder een hypotheek afgesloten voor je huidige woning. De afgelopen jaren is er echter veel gewijzigd in de wet- en regelgeving rondom hypotheken. Zo zijn er extra hypotheekvormen waar je als ‘doorstromer’ uit kunt kiezen. Ook kan een nieuw huis betekenen dat je rekening moet houden met andere regels, uitzonderingen en overgangsprocedures. Dat kán het ingewikkeld maken. Maar, met de juiste adviseur aan je zijde is dat niet het geval. Zorgeloos Financieel Advies kan jou op het gebied van wet- en regelgeving in de financiële dienstverlening volledig up-to-date adviseren.

Wat bespreken we tijdens het hypotheekgesprek?

Samen kijken we tijdens het hypotheekgesprek naar de beste constructie met alle huidige hypotheekvormen. Wellicht is het mogelijk om de ‘oude’ hypotheek mee te nemen naar de nieuwe woning. In het gesprek komen vragen aan bod als:

  •  Hypotheekvorm: kan je de oude hypotheekvorm meenemen naar je nieuwe woning?
  •  Restschuld: mocht je woning minder waard zijn dan je huidige hypotheekschuld dan houd je een restschuld over na verkoop van je woning. Kun je de restschuld van de oude woning meefinancieren in de nieuwe hypotheek?
  •  Looptijd: wat is de maximale looptijd van je nieuwe hypotheek?
  •  Verzekeringen: is het verstandig om de lopende verzekering(en) mee te nemen naar de nieuwe woning?
  •  Overbruggingshypotheek: in hoeverre kun je hiervan gebruik maken?
  •  De bijleenregeling (een wet die aftrek van hypotheekrente kan beperken): ben je verplicht om de overwaarde in te brengen in de nieuwe woning?

Bij Zorgeloos Financieel Advies help ik je graag op weg. Maak nu gelijk een vrijblijvende afspraak of vraag meer informatie op. Want jij wilt toch ook weten waar je aan toe bent? Bel + 31 6 43 20 54 00.

Wij werken met meer dan 30 hypotheekaanbieders